6 Ocak 2016 Çarşamba

CMOK'lar CHP'nin " Arka Bahçesi " mi…?





CMOK'lar CHP'nin "  Arka Bahçesi" mi… ?




SERDAR ANT..,
20.10.2007 



CMOK' lar, Cumhuriyet gazetesinde bu gün (20.10.2007) yayınlattıkları Referandum Bildirisi'nde şöyle diyorlar:

"Halkı kandırmaya yönelik 21 Ekim Referandumu hukuk dışıdır. Sandığa gitmek bunu kabul etmek, ortak olmak demektir. Halk'a, Hukuk'a ve Anayasa'ya karşı yapılan aldatmacanın ortağı olmamak için sandığa gitmeyeceğiz."

Cumhuriyet Okurları adına konuşanlar, yapılacak olan bu halkoylaması ile Anayasa'nın 96. maddesinin de değiştirileceğini ve artık bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, yapacağı seçimler dâhil bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanacağını; AKP'nin, yeni Anayasa yapım süreci olmak üzere tüm yasama faaliyetlerinde 340 milletvekilli ile istediği her değişikliği yapabileceğini görmezden geliyorlar.

Bu koşullar altında " bu halk oylaması bir hukuksuzluk örneğidir " diyerek boykot etmek, CMOK'ların hukuk anlayışının zavallılığını gösteriyor. Çünkü; şimdi halkoylamasını boykot ederek meydanı AKP'ye bırakanlar, hukuksuzluğa karşı durmuyorlar, daha büyük hukuksuzlukların uygulanması yolunda aslında AKP'ye hizmet ediyorlar.   CHP'nin "oy avcılığı için" geliştirdiği BOYKOT politikasının arkasına takılıyorlar…

CHP, boykot çağrısı ile aslında (A. Gül'ün Cumhurbaşkanlığında doğacak gerilimlerle) ülkemizde "türban-anti türban" saflaşması yaratarak seçim kazanmak amacını açıklamış olmaktadır.
Bu nedenle CHP, TBMM'de çoğunluğa sahip olan iktidar partisinin kendisi ile uzlaşmasını sağlayacak bir hükmün Anayasa'dan kaldırılması için yapılan halkoylamasına katılmama çağrısı yaparak, iktidar partisinin amaçlarını kolaylaştıracak şekilde hareket ediyor!

CMOK'lar da " Hukuksuzluğa karşı çıkıyorum, ortak olmuyorum " gibi bahanelerle bu girişime destek oluyor!

21 Ekim halk oylamasına katılmayarak, AKP'nin amaçlarını gerçekleştirmesi yolunda önemli bir engelden kurtulmasına seyirci kalan CHP;   yarın çıkıp, utanmadan AKP'nin TBMM'den geçirmeye çalışacağı yeni Anayasa'ya muhalefet edecekler, laiklik ve cumhuriyet savunuculuğu nutukları atacaklar!

Yapılması gereken, halk oylamasına katılıp " HAYIR " oyu vermektir. AKP'nin 367 engelinden kurtulmasına mani olmaktır.


SERDAR ANT..,
20.10.2007 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder