10 Ocak 2016 Pazar

TÜRKİYE'Yİ OYALAMA RAPORU UMUT KAF DAĞININ ARDINDA MI




TÜRKİYE'Yİ OYALAMA RAPORU UMUT KAF DAĞININ ARDINDA MI


Prof. Dr. EROL MANİSALI
Kasım 2002   Sayı: 51

 "AB'nin genişleme ile ilgili raporu yayımlandı. Güney Kıbrıs dahil 10 ülke 2004'te tam üye oluyor. Bulgaristan ve Romanya'ya 2007 tarihi verildi. 13. aday Türkiye'ye genişleme içinde yer yok. 

Zaten hiçbir zaman da olmamıştır.

 Türkiye'nin tam üyeliğine yönelik "ciddi bir adım", AB tarafından hiçbir zaman da atılmamıştı. Verheugen 1999 Aralık ayında Türkiye göstermelik aday yapıldığı, Avrupa'daki korkuları silmek için basın toplantısında, " Merak etmeyin, biz Türkiye'yi sadece aday yaptık, kendisine üyelik için hiçbir taahhütte bulunmadık " diyerek içlerini rahatlatıyordu.

 Türkiye'den istenenler...

İlerleme raporunda Türkiye'den istenenler vardır. Bunların çoğu doğrudur ve gerçekten Türkiye bu konularda ilerlemelidir. Ancak ters olan iki nokta var;

 1. Türkiye bu eksikleri tamamlarsa, kısa vadede takvim ve tam üyelik taahhüdü ile ilgili bir ifade raporda yer almıyor. Oysa bütün diğer adaylar için AB, Nice 2000 doruğunda kesin taahhüt altına girmişti. Hatta çok öncesinde, daha 1994'te, en gerilerdeki anti-demokratik Slovakya'yı bile alacağını Essen doruğunda açıklamıştı.

İş Türkiye'ye gelince taahhüt altına girilmiyor.

 2. AB kesinlikle çifte standart uygulamaktadır. " Güney Kıbrıs her bakımdan uygundur " diyorlar: Bu yalandır.

 a.  G. Kıbrıs'ın komşuları ile büyük sorunları vardır ve Rum belgelerine göre "Türkiye ile savaş hali sürmektedir". O halde, zaten uluslararası anlaşmalara aykırı olan talebinin de kabul edilmeyerek, üyeliğinden söz edilmemesi gerekirdi. Verheugen bundan hiç söz etmiyor, çifte standart uyguluyorlar.

 b.  G. Kıbrıs kara para aklamanın ve uyuşturucu kaçakçılığının Doğu Akdeniz'deki merkezi durumundadır. 
 Buna rağmen tam üye yapılmaktadır. Kriterler Kıbrıs için geçerli değildir, içeri alınma kararı siyasîdir ve bu karar 1992'de verilmiştir. İspatı, Brüksel'in rapor ve değerlendirmelerinde açık olarak görülür.

 Kıbrıs'ın alınması, " Bir AB adası yapılması ve Türkiye'den koparılması içindir ". Böyle olmasaydı, AB Türkiye'yi içine aldıktan sonra zaten uyuşmazlığı da çözmüş olacaktı. Yarın Türkiye'yi de almayacağı için, yangından mal kaçırır gibi bir an önce Türkiye'den koparmak istemektedir..."


http://mudafaai-hukuk.com.tr/arsiv/kasim02_03.htm



..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder