24 Aralık 2020 Perşembe

GERÇEK KAHRAMANLAR ÖLMEZLER, ONLAR MİLLETİNİN GÖNLÜNDE YAŞAMAYA DEVAM EDERLER…


GERÇEK KAHRAMANLAR ÖLMEZLER, ONLAR MİLLETİNİN GÖNLÜNDE YAŞAMAYA DEVAM EDERLER…


Türk milleti ve onun küçük ve büyük yaştaki çocukları çelikten yapılmış heykellerdir; onların ne olduklarını anlamak için onlarla savaş meydanlarında boy ölçüşmek lazımdır. 
-Gazi Mustafa Kemâl Atatürk- (1937)


Değerli devre arkadaşım, Dostum, Kardeşim, Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi, Kahraman asker, Emekli Piyade Binbaşı Haluk Üstügen hakkın rahmetine kavuştu. Türk milletinin başı sağolsun.



Ruhu Şad, Mekanı cennet olsun…

Büyük insanlar büyük milletlerden çıkar. Büyük milletler gerçek kahramanları ile gurur duyarlar ve gençlerini bu kahramanların inanılmaz öyküleri ile geleceğe hazırlarlar.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının kahraman subaylarından biri olan Haluk Üstügen’in kahramanlığı 46 yıl sonra halâ Kıbrıs’lı anne ve babalar tarafından evlatlarına efsane halinde aktarılmaktadır. Yani bugün kaybettiğimiz Haluk Üstügen ismi kahramanca savaştığı topraklarda dilden dile dolaşmaktadır.
Haluk binbaşı, kendisine yakışanı yapmış ve Kıbrıs Barış Harekatı anılarını kitap haline getirerek ders alınması için milletinin hizmetine sunmuştur. Kitabını gururla okudum. Ayni bölgede görev yapmış bir silah arkadaşı olarak olayları abartmadan ve asla kendisini bir kahraman olarak nitelendirmeden mütevazi bir dille kaleme almasından dolayı kendisini tebrik etmiştim. Ben biliyorum ki Haluk Üstügen o kitapta yazılanlardan çok daha fazlasına şahit olmuştur.




Nurlar içinde uyu kahraman kardeşim.

Sen gerçek bir kahramansın ve Türk Milletinin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaksın..

Dr. Tahir Tamer Kumkale


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder