16 Aralık 2017 Cumartesi

Makedonya ve Kosova'da Örgütlenme İçerisindeler...

Makedonya ve Kosova'da Örgütlenme İçerisindeler...


Ahmet Zeki Üçok :

A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk olan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, "Çok güvenilir kaynaklardan bir bilgi aldım. Bu darbenin içerisinde olan kişilerin Makedonya ve Kosava'da uluslararası istihbarat örgütleriyle bir örgütlenme içerisinde oldukları ve ülkemizde bir kargaşa yaratma amacıyla bu darbenin etkilerini sürdürmek istiyorlar" dedi.

ABD'de görülen yargı tiyatrosunun perde arkasıyla ilgili konuşan Albay Ahmet Zeki Üçok,çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"15 TEMMUZ'UN DEVAMI"

"Sarraf olayını Türkiye Cumhuriyeti'ne 15 Temmuz, MİT TIR'ları gibi olayların devamı olarak görüyorum" diyen Üçok, "Türkiye'nin bir kuşatma altında olduğunu değerlendiriyorum. Bu kuşatmanın bir parçası siyasiler üzerinden operasyon yapmak, bir parçası ekonomik krizler yaratmak, bir parçası uluslararası arenalarda ülkeyi zor duruma düşürmek" diye konuştu.

"FETÖ TÜRKİYE'YE KARŞI O ÜLKELERDE ÖRGÜTLENİYOR"

Üçok, "Kuşatma operasyonunun diğer bir parçası ise çok güvenilir kaynaklardan bir bilgi aldım. Bu darbenin (15 Temmuz) içerisinde olan kişilerin Makedonya ve Kosava'da uluslararası istihbarat örgütleriyle bir örgütlenme içerisinde oldukları ve ülkemizde bir kargaşa yaratma amacıyla bu darbenin etkilerini sürdürmek istiyorlar" dedi.

YEK VÜCUT OLMALIYIZ

ABD'deki Sarraf olayının tamamen kuşatmanın bir parçası olarak değerlendiren Üçok, "Bu hususta bütün siyasilerin kuşatma operasyonuna karşı yek vücut olması gerekir." diye belirtti.

***

Ahmet Zeki Üçok: O gece 187 general neredeydi?

15 Temmuz öncesinde TSK'daki FETÖ'cüleri kamuoyuna açıklayan Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, darbe gecesi sonrasında ihraç edilmeyen 187 generalin o gece ne yaptığını sordu. 15 Temmuz öncesinde orduda 358 amiral-general bulunduğuna değinen Üçok, " Bu generallerin 171'i darbeye iştirak etmekten tutuklandı ya da TSK'dan ihraç edildi. Peki 187 amiral-general o gece neredeydi? " dedi.


Kumpas olduğu ortaya çıkan Ergenekon ve Balyoz davalarında 4 yıl 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski askeri savcısı emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Antalya'da Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) olağan toplantısına katıldı.

‘ARAŞTIRMA YAPILMADI'
TSK'daki FETÖ yapılanmasının 1986 yılında askeri okullara giriş sınav sorularının çalınmasıyla ortaya çıktığını belirten Üçok, örgütün TSK içindeki yapılanmasının 2006 ile 2015 yılları arasında zirveye ulaştığını iddia etti. Üçok şöyle konuştu: “İlker Başbuğ döneminde 377, Necdet Özel döneminde 576 subay tasfiye edilmiştir. 15 Temmuz'a kadar gelinen süreçte TSK'nın üst düzey yönetiminin büyük sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. TSK'nın kendi içinde bu sorgulamayı yapması şart.
15 Temmuz öncesi orduda 358 amiral- general bulunduğuna değinen Ahmet Zeki Üçok, “Bu generallerin 171'i darbeye iştirak etmekten tutuklandı ya da TSK'dan ihraç edildi. 187 amiral- general o gece neredeydi. Neden darbeye karşı koymak için çalışmadı. Bu konuda kimse doğru dürüst araştırma yapmadı. Bu yüzleşmeyi ve araştırmayı yapmak zorundayız” diye konuştu. (DHA)

http://www.mynet.com/haber/guncel/ahmet-zeki-ucok-o-gece-187-general-neredeydi-3254136-1

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder