13 Aralık 2017 Çarşamba

Bıkkınlık veriyor


Bıkkınlık veriyor






YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN
2 Ekim 2017


    Siyasal ortam giderek Geriliyor. 
“Erken seçim” savıyla AKP Genel Başkanı Bay RTE'ın devlet biçimini değiştirme çabalarına yeni hamleler ekleyeceği konuşulmaktadır. Kurtuluş ve kuruluş felsefesine ters çıkışlarla lâik Atatürk cumhuriyeti ilkelerini yadsıyıp islâmcılığa soyunarak gerçekleştirilmek istenen yapının çağdaşlıkla ilgisi olamaz. “Parlamenter sistemin bittiğini” söyleyen iktidar yetkililerinin tek adamlıkla Türkiye'nin karşılaşacağı sorunları, yaşayacağı yitikleri düşünmedikleri, gözetmedikleri, seçmen çoğunluğunu değişik sunumlar, okşayıcısı söz ve yaklaşımlarla inandıracakları kanısında oldukları anlaşılmaktadır.

Siyasetçi gibi iktidar yandaşlığı açığa çıkan Danıştay Başkanı'nın kendi dönemi öncesini eleştirerek yargı bağımsızlığı konusunda yeterli bilgi ve deneyimi olmadığı, konuyu çay biçmek gibi hafife aldığı izlenmektedir. Bir AKP'li de bilime siyaset sokarak “Dünyanın düz olduğunu” ileri sürdü. Bu çapraşık, çelişkili, yavan yaklaşımlar siyasetin üzüntü veren dalgalanmaları, siyasal partilerin tam yandaşlık ve tam karşıtlıkla süren çalkalanmaları, artık bıkkınlık veriyor.

Hukuksuzluk, adaletsizlik ve ekonomik güçlüklerle bunalan toplumda barış ve dayanışma giderek zayıflıyor. Partizanlık dolu dizgin iktidar öncülüğünde sürüyor. Yalanlar, yakıştırmalar, olumsuzluk ve kötülükler her gün birbirine ekleniyor. Kuzey Irak ve güneyanadolu bölgelerinde verdiğimiz şehitlere ülkemizin başka yörelerinde verdiğimiz şehitler de ekleniyor. “Demokratik çözüm” söylemcileriyle Habur girişi düzenleyicilerinin neden olduğu PKK yerleşmeleri ve yığınakları her gün yürek yakıyor. Dayanılması güç durumlar yaşanmaktadır. Barzani'nin referandumda direnmesi, Suriye'de ABD ve Rusya yığınaklarıyla Esad'ın tutumu ve YPG yapısı ülkemizi güçlüklere sürüklemektedir. Bağırıp çağırmakla, “Ey!.. Hey!..” demekle bir şey sağlanamıyor. Almanya durumu ortada. Diplomasi yetenek istiyor.



Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yekta-gungor-ozden/bikkinlik-veriyor-2

...................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder